onsdag 4 februari 2009

Högamosseprojektet

eller Hökamosse...det beror på vem man frågar.
Jag har förmånen att få sitta med i styrgruppen i en förstudie till ett projekt som ABF är huvudman för.
Tanken är att det ska skapas verksamhet i den anrika Hökamossestugan igen.

Hökamossestugan är belägen några hundra meter från Öxnegården - Friluftsfrämjandets motionsanläggning på bostadsområdet Öxnehaga. Detta ligger i anslutning till bostadsområdet Österängen och därför har jag engagerat mig i frågan. Tanken med ett kommande projekt är att det ska syfta till rehabilitering genom kultur och naturupplevelser genom att integrera arbetet med hållbar utveckling i verksamheten i stugan. Stugan med tillhörande tomt har möjlighet till verksamhet inom odling, trädgård, hantverk, slöjd m m.

Verksamheten kommer att vända sig till främst boende på Öxnehaga och Österängen.
Projektet kommer att vara ett samarbete med ABF, Friluftsfrämjandet, Jönköpings kommun samt andra intressenter såsom Hyresgästföreningen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget samt andra föreningar och aktörer på respektive bostadsområde.
Igår hade styrgruppen sammanträde och vi känner nu en stor förväntan på att förstudien blir klar och att vi förhoppningsvis kommer igång med projektet under våren/sommaren.

I dessa tider är det viktigt att det skapas möjligheter för människor att få sysselsättning, bygga nätverk, lära sig nya saker. Är du intresserad av projektet så är du välkommen att höra av dig!
Detta är Hökamossestugan


Bilden är tagen i anslutning till Hökamossestugan...bara utsikten är ju inspirerande.

Inga kommentarer: